Yöresel malzemeler ve farklı kültürlerin beslenme alışkanlıklarıyla harmanlanmış olan Angola mutfağı, Portekiz mutfağından oldukça etkilenmiştir.
Ciabatta İtalyanca bir kelime Türkçe'deki tam karşılığı “terlik”, şekli terliğe benzediği için bu isim verilmiş
Azerbaycan mutfağında ekmeğin yeri büyüktür ve binlerce yıl öncesine dayanır.
Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir.
Geleneksel Özbek ekmeği Lipyoşka, lezzetli ve doyurucu bir ekmektir.
Son zamanlarda gıda dünyasında sık sık karşımıza çıkmaya başlamış olan bir kelime.
Brioche, bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru son derece yumuşak olan ekmek çeşidi, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ilave edilerek de pişirilebiliyor.
Tortilla Ekmeği, Meksika, Orta Amerika, Karayipler, ABD ve Kanada'da mayasız ince ve yassı olup, mısır unu veya beyaz undan yapılan bir çeşit ekmektir.
Ortalama 65-80 santimetre boyunda olan baget ekmekleri, 18. yüzyıldan beri mutfaklarda yerini alıyor.