Bizi Arayın +90 212 886 78 80
Bize Yazın [email protected]
Bize Uğrayın Haritada Görün

Açma

Fırından aldığınız hamuru kaba koyduktan sonra içine süt, sıvı yağı, toz şeker, un ilave ederek yoğurun. Yarım saat ılık bir ortamda dinlendirin. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar alın.

MALZEMELER

  • 2 adet ekmek hamuru (fırından alınacak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Susam
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket margarin oda sıcaklığında
  • 1 kâse ezilmiş peynir veya zeytin ezmesi

 HAZIRLANIŞI

Fırından aldığınız hamuru kaba koyduktan sonra içine süt, sıvı yağı, toz şeker, un ilave ederek yoğurun. Yarım saat ılık bir ortamda dinlendirin. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar alın. Elinizle açın, 1 tatlı kaşığı margarin ve zeytin ezmesi (isteğe bağlı)  ya da peynir (isteğe bağlı) alıp hamurun içine sürün. Rulo gibi sarın ve ters yöne bükerek simit şekli verin. Tepsiye dizin. Fırına koymadan önce tepsiye dizdiğiniz açmaları 15 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180oC’de önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet Olsun…