Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin, yapılan hamuru dört parçaya bölün ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın.
MALZEMELER
Hamuru için:
Şerbeti için:
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin, yapılan hamuru dört parçaya bölün ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 beze üst üste konur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın tüm bezeler bitince istediğiniz şekilde kesin ve üzerine tereyağı ve margarin eriterek döküp fırında pişirin. Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerine dökün.
Afiyet Olsun…