Ilık su, ılık süt, maya ve şeker karıştırın. Kabarması için 10 dakika ılık ortamda bekletin. Bir miktar un ve tuz ekleyip karıştırın. Ortasını açıp, içine sıvıyağ ve mayalı karışımı ekleyin. Yoğurarak, gerektiği kadar un ilave ederek,
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Ilık su, ılık süt, maya ve şeker karıştırın. Kabarması için 10 dakika ılık ortamda bekletin. Bir miktar un ve tuz ekleyip karıştırın. Ortasını açıp, içine sıvıyağ ve mayalı karışımı ekleyin. Yoğurarak, gerektiği kadar un ilave ederek, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ilık bir ortamda 1 saat kabarması için bekletin. Sonrasında şekil verip, 10–15 dakika daha bekletin. Üzerine yumurta sürün, su ve susam serperek, 190oC’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun…